LEEUWARDEN - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 60-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 45-jarige vrouw uit Veenwouden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident in Leeuwarden. Dit steekincident zou dinsdagavond of in de nacht van dinsdag op woensdag hebben plaatsgevonden.

De politie kreeg woensdagnacht rond 01.00 uur een melding dat een gewonde vrouw in de omgeving van het station en het Zuiderplein zou lopen. Toegesnelde agenten troffen op de Voorstreek een 35-jarige vrouw uit Leeuwarden aan. Zij voldeed aan het signalement. Zij was gewond en zou het slachtoffer zijn geworden van een steekincident. De vrouw is gecontroleerd door de ambulance en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanhoudingen
De politie heeft na onderzoek diezelfde nacht nog twee personen aangehouden in Leeuwarden. Het gaat om een 60-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 45-jarige vrouw uit Veenwouden. Zij worden beide verdacht van betrokkenheid bij het steekincident. Het gaat om een incident in de relationele sfeer. De recherche doet onderzoek naar de precieze toedracht van het steekincident. Beide verdachten zitten vast en zullen worden verhoord.

Getuigen gezocht
Het incident heeft vermoedelijk plaatsgevonden op of bij het industrieterrein De Zwette. Daarom wordt er uitgebreid onderzoek gedaan. De recherche vraagt getuigen om zich te melden. Hebt u iets gezien of gehoord wat met dit incident te maken kan hebben? Of beschikt u over camerabeelden van een deurbel of wellicht beelden van een dashcam waarop iets verdachts is te zien? Neem contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem informatie delen kan ook. Bel dan met M. via 0800-7000.