LEEUWARDEN - Een bewoonster van de Waling Dijkstrastraat is op dinsdagavond 11 januari overvallen in haar woning. Een man belde met een smoes aan en drong de woning binnen. De bewoonster moest onder bedreiging diverse goederen afstaan waarna de verdachte is gevlucht. De politie is op zoek naar getuigen. Er is geen verdachte aangehouden.

Bij de woningoverval is het slachtoffer niet gewond geraakt. De verdachte belde aan bij de vrouw rond 20:30 uur in de avond en is daarna, in eerste instantie te voet, vermoedelijk vertrokken in de richting van het station. Waarschijnlijk heeft hij hier een fiets opgehaald, waarmee hij in de richting van de Schrans is gegaan. Op deze laatste locatie is hij gezien rond 20.40 uur. De politie hoopt dan ook dat mensen op, of nabij, deze route de man gezien hebben of hem op beeld hebben, bijvoorbeeld door deurbelcamera’s. Dankzij getuigenverklaringen hebben we een vermoedelijk signalement van de man:

Tussen de 30 en 40 jaar oud;
Witte huidskleur;
Ongeveer tussen de 1.80 en 1.85 meter lang;
Slank postuur
Verzorgd uiterlijk
Donkerblauwe jas, vermoedelijk met twee zakken op de borst
lichtblauwe spijkerbroek
zwarte sjaal/kolzwarte gebreide muts
geen/weinig gezichtsbeharing
De man sprak vloeiend Nederlands

De politie hoopt dat iemand voor en rond 20.30 heeft gezien dat deze man zich verdacht ophield in de omgeving van de Waling Dijkstrastraat, of op zijn vermoedelijke vluchtroute in de richting van het station en later de Schrans. Heeft u iets gezien in deze omgeving? Of heeft u mogelijk camerabeelden? Bijvoorbeeld van een deurbelcamera of een dashboardcamera? Dan komt de politie graag met u in contact. Getuigen en / of mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844 of kunnen hun informatie achterlaten via het tipformulier. Via dit formulier kunnen ook beelden worden geüpload. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.