LEEUWARDEN - De politie zoekt getuigen van een overval, donderdagavond rond 20.15 uur, op een snackbar aan de Wilgenstraat in Leeuwarden. Een man bedreigde het personeel met een op een vuurwapengelijkend voorwerp en eiste geld. Toen het personeel weigerde het geld af te geven, sloeg de verdachte op de vlucht. Hij ging er op een fiets vandoor, tussen gebouwen door, in de richting van de Beukenlaan. Er is meteen een Burgernetmelding verspreid, meerdere eenheden hebben uitgekeken naar de verdachte en er is een onderzoek gestart.

De verdachte droeg tijdens de overval een donker trainingspak en een zwarte hoodie. De man is ongeveer 1.80 meter. Hij droeg geen jas, maar hij had wel zijn capuchon op. De man droeg een opvallend wit masker droeg.

Mogelijk dat er iemand is die deze verdachte vlak voor of na de overval in de omgeving van de snackbar heeft gezien. Of wellicht heeft iemand meer informatie over bijvoorbeeld het masker of andere informatie die ons kan helpen bij dit onderzoek. Het kan ook zijn dat iemand camerabeelden heeft van de omgeving van de overval of de mogelijke vluchtroute van de man.

Heeft u tips of beelden, dan vragen we die te delen met de politie. Beelden kunnen worden gedeeld via www.politie.nl/upload. Voor tips kunt u bellen met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).