KOARNJUM - Vandaag, donderdag 12 maart, doet de politie opnieuw onderzoek in de sloot langs De Wier in Koarnjum in verband met het onderzoek naar het overlijden van Karin Grijpstra. De 55-jarige Karin werd zondag 23 februari rond 09.00 uur levenloos in deze sloot gevonden.


Karin had de gewoonte wat later naar bed te gaan en is waarschijnlijk aan het begin van de nacht nog naar buiten gegaan om haar hond uit te laten. Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat zij vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen is. Daarom is de politie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. Het team is de afgelopen weken druk bezig geweest met onderzoek. Zo hebben zij onder andere buurtonderzoek en sporenonderzoek in de omgeving gedaan en zijn zij bezig met het maken van een tijdlijn.

Bodem van sloot
Toen het lichaam van Karin gevonden is, is uiteraard al in het water gezocht naar aanwijzingen die kunnen helpen om de omstandigheden rondom haar overlijden duidelijk te krijgen. Ook de weg, berm en directe omgeving van de sloot zijn toen uitgebreid onderzocht, onder andere met behulp van speurhonden. De bodem van de sloot is op dat moment nog niet zo uitgebreid onderzocht als vandaag gebeurt. Het team dat het onderzoek verricht plaatst eerst netten om te voorkomen dat er zaken kunnen wegspoelen bij het verlagen van het waterniveau. Daarna verlagen zij het waterniveau naar een zo laag mogelijke waterstand. En vervolgens schept een kraan de modder van de bodem op de kant. Professionals van forensische opsporing doorzoeken handmatig de modder zorgvuldig.

Tips
Inmiddels heeft het team 46 tips ontvangen. De gouden tip zat daar nog niet tussen. Daarom komen we nog steeds graag in contact met mensen die tussen middernacht en 09.00 uur ’s ochtends op De Wier zijn geweest. Daarnaast spreken we ook graag mensen die in de avond en nacht in de omgeving wellicht bijzonderheden hebben gezien. Er was die avond in het dorp een toneelvoorstelling, misschien hebben bezoekers daarvan na afloop of onderweg naar huis iets gezien dat hen opgevallen is. U kunt dan contact opnemen met de opsporingstiplijn 0800-6070. Wilt u anoniem informatie delen? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.