LEEUWARDEN - Op maandag 19 april omstreeks 22.30 uur kwam de melding dat er een straatroof had plaatsgevonden waarbij het slachtoffer bedreigd zou zijn met een wapen op de Willem Loréstraat te Leeuwarden.

Het slachtoffer, een 33-jarige Leeuwarder, reed met zijn auto op de Willem Lorestraat toen hij iemand zag liggen op de grond. Hij stapte uit zijn auto om mogelijk hulp te verlenen. Vervolgens voelde hij iets in zijn rug en zijn telefoon werd gelijk uit zijn handen getrokken. Omdat het slachtoffer in de veronderstelling was dat er een wapen tegen zijn rug werd gedrukt heeft hij overal aan meegewerkt. Uit de auto van het slachtoffer is nog een laadsnoer voor de mobiele telefoon gehaald en de beide personen zijn vervolgens weggefietst in de richting van de Vredeman de Vriesstraat.

Bent u getuige geweest van deze straatroof dan komen wij graag met u in contact via 0900-8844 onder vermelding van het zaaknummer 2021100650. Heeft u wel informatie maar wilt u liever anoniem reageren? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000.