LEEUWARDEN - Op zaterdag 16 januari 2021 omstreeks 19:50 uur was een persoon op het station te Leeuwarden, Stationsplein 1 te Leeuwarden. Hij bevond zich aan de voorzijde van het station, rechts naast de ingang naar de stationshal.


Aldaar was hij bezig met het verbinden van zijn WiFi op zijn mobiele telefoon, een zwarte Samsung Galaxy, alleen dit lukte niet. Toen hij een groepje van vijf personen zag staan heeft hij gevraagd of één van hen kon helpen met zijn probleem. Hij had deze personen vaker op het NS station gezien en vertrouwde dit wel. Eén van de jongens gaf aan dat hij hem wel kon helpen en aangever gaf zijn telefoon aan de jongen. Kort hierna geeft deze jongen hem aan een ander persoon in de groep van vijf. De aangever vraagt of hij zijn telefoon weer terug mag, echter rent de persoon die de telefoon vast had weg in de richting van het Zuiderplein. De overige vier personen zijn vervolgens ook weggegaan.

De persoon welke de telefoon heeft weggenomen is ongeveer 1.50 – 1.60 meter lang en heeft de leeftijd tussen 15 a 17 jaar oud. De verdachte heeft een blanke huidskleur en hij droeg een zwarte jas, donker haar en een zwarte pet.

Weet u wie deze verdachte is of heeft u informatie over het groepje van vijf personen? Bel dan met 0900-8844. Wilt u liever anoniem reageren? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000 zaaknummer 𝟐𝟎𝟐𝟏𝟎𝟏𝟒𝟓𝟔𝟒