LEEUWARDEN - Op zondag 27 juni omstreeks 13.45 uur kwam de melding van een bedreiging met een vuurwapen op het Noordvliet. Het bleek dat de aangeefster een groep jongeren in de leeftijd van 12 jaren zag fietsen in tegengestelde richting en over het trottoir op het Noordvliet. Een van de jongeren kwam in aanraking met een andere fietser welke wel de juiste rijrichting aanhield en hierop scholden de jongeren deze fietser uit.

De meldster en tevens aangeefster zag dit en sprak de groep hierop aan. De groep, stak het Vliet over, en fietsten verder in de richting van de Centrale. Eén van de personen draaide zich om en haalde uit zijn jaszak een voorwerp gelijkend op een vuurwapen en richtte deze op de aangeefster. De hele groep is vervolgens doorgefietst.

Het signalement van deze jeugdige betreft:
* Jonge blanke man
* Normaal postuur
* Leeftijd ongeveer 14 jaar
* Lengte ongeveer 1.75 mtr.
* Kort blond, licht gekruld, haar
* Zwarte lange broek
* Zwarte jas
* Blauw opvallend heuptasje

Bent u de fietser op het Noordvliet geweest welke in aanraking kwam met de jeugdigen en werd u uitgescholden, bent u getuige geweest van dit incident, heeft u camerabeelden van deze jongeren of weet u wie deze verdachte is? Zo ja, dan komt de politie graag met u in contact via 0900-8844 onder vermelding van het zaaknummer 2021170975