LEEUWARDEN - De politie heeft drie personen aangehouden die verdacht worden van poging tot zware mishandeling en/of openlijke geweldpleging tijdens de jaarwisseling in Leeuwarden. Het gaat om drie mannen (21, 24 en 41 jaar) uit Leeuwarden.

Deze personen maken deel uit van de groep die tijdens de jaarwisseling op de Voorstreek/Hoeksterpad zwaar vuurwerk, glas en bakstenen naar de politie gooide. De ME is vervolgens kort ingezet om de openbare orde te herstellen en de groep uiteen te drijven. Tijdens de nacht zijn meerdere personen aangehouden.

Uit onderzoek is vervolgens gebleken dat deze drie mannen uit Leeuwarden ook betrokken waren bij de poging tot zware mishandeling en/of openlijke geweldpleging. Twee van hen zijn maandag aangehouden, de derde persoon vanmorgen. Zij zullen worden verhoord.

Het onderzoek naar dit incident is nog in volle gang. De politie droeg tijdens de jaarwisseling bodycams. Uit die beelden zijn niet alleen deze drie personen naar voren gekomen, maar er zijn nog eens tien mensen herkend. De politie onderzoekt wat hun betrokkenheid bij het incident is. Hieruit kunnen mogelijk aanhoudingen volgen.