LEEUWARDEN - De politie doet onderzoek naar een schietincident nabij de Oude Oosterstraat in Leeuwarden. Één persoon raakte hierbij gewond. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. We hebben één verdachte aangehouden.

Rond 22:50 uur kreeg de politie melding van een geweldsincident aan de Oude Oosterstraat in Leeuwarden. Al snel kregen we informatie dat daarbij ook geschoten zou zijn. In de straat Zwitserswaltje troffen we het slachtoffer aan. Het slachtoffer is gisteravond overgebracht naar het ziekenhuis. Kort na het incident hebben we een verdachte aangehouden. Meerdere aanhoudingen sluiten we niet uit.

Onderzoek


We zijn direct na het incident begonnen met sporenonderzoek. Ook hebben we gesproken met meerdere getuigen en hebben camerabeelden veiliggesteld. Het is nog niet bekend wat de toedracht van het schietincident is geweest.

Heeft u tips?


We komen graag in contact met getuigen van het schietincident of met mensen die informatie hebben die van belang is voor het onderzoek. Was u in de buurt van de Oude Oosterstraat rondom het tijdstip van het incident? Heeft u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Of bent u wellicht in het bezit van beelden waarop iets verdachts te zien is? Heeft u nog niet met ons gesproken? Belt u dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.