LEEUWARDEN - Een automobilist (20) is woensdag aangehouden toen bleek dat hij zonder rijbewijs reed in een gesignaleerd geregistreerde auto. De man bleek tevens onder invloed te zijn van meerdere soorten drugs.


Op 26 oktober rond 17.30 uur zag de politie een auto rijden vanuit de Soendastraat het Zuidvliet op. Het viel de agenten op dat de bestuurder rood doorlopen ogen had en dat hij zogenaamde kauw bewegingen maakte met zijn kaken. Het voertuig werd staande gehouden en de bestuurder, een 20-jarige inwoner van Leeuwarden, zei gelijk dat hij geen rijbewijs had en onder invloed was van diverse soorten drugs. Omdat ook de auto waarin hij reed gesignaleerd stond werd hij aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs, rijden zonder rijbewijs en heling van een gesignaleerd voertuig. Ook de bijrijder, een 19-jarige inwoner van de gemeente Waadhoeke, werd aangehouden voor de Wet ID en heling.

Door de aangever werd de aangifte van het gestolen voertuig ingetrokken. Beide verdachten zijn gehoord en werden daarna heengezonden.