LEEUWARDEN - Op dinsdag 3 mei rond 04.00 uur zag een agent een motorfiets aankomen rijden op het Hoeksterpad. Het viel de collega op dat de twee personen op de motor geen helm droegen.


De motorrijder van politie is achter de betreffende motor aangereden en zag dat de motorrijder en zijn passagier met hoge snelheid richting de Spanjaardslaan reden. Door te hoge snelheid kon deze motorrijder de bocht nabij de Valkstraat op de Jelsumerstraat niet halen en ging onderuit. De motorfiets bleek onlangs te zijn gestolen in Leeuwarden.

Beide verdachten gingen er te voet van door de Valkstraat in.Na een korte sprint en onder dreiging van gebruik stroomstootwapen gaf de bestuurder, een 31-jarige inwoner van Leeuwarden, van de gestolen motor zich over. Ook de passagier, een 31-jarige inwoonster van Leeuwarden, kon op aanwijzen van een getuige worden aangehouden.

Beide verdachten zijn overgebracht met de ambulance naar het ziekenhuis. Beide verdachten zullen worden gehoord voor diverse strafbare feiten en de zaak is in onderzoek.