LEEUWARDEN - Op zaterdag 9 oktober 2021 omstreeks 17.15 uur kreeg de politie de melding dat er een beroving had plaatsgevonden in een woning aan het Zuidvliet te Leeuwarden.


Het slachtoffer was op uitnodiging de woning in gegaan en kort hierna ontstond er een woordenwisseling tussen de aanwezigen. De woordenwisseling ging over in een mishandeling van het slachtoffer waarbij hij op zijn gehele lichaam werd geslagen en geschopt. Het slachtoffer werd vervolgens bedreigd met steekwapens om zijn goederen af te geven waaraan hij voldeed. Het slachtoffer heeft de woning verlaten en heeft op straat een passant gevraagd om hulp.

Er is een burgernet melding opgestart en door diverse tips werden de verdachten gespot. Uiteindelijk werden twee personen staande gehouden op de Anjelierstraat ter zake diefstal met geweld. Bij de verdachten werden goederen aangetroffen van het slachtoffer en een mes waarmee was gedreigd. De verdachten, een 13 en 14 jarige inwoners van de gemeente Leeuwarden zijn ingesloten en onderzoek is gaande.