LEEUWARDEN - Op 25 mei omstreeks 13.15 uur kwam de melding dat op het Cambuurplein te Leeuwarden een tweetal personen op een scooter reden zonder kentekenplaat. Door diverse eenheden werd uitgekeken naar de betrokken scooter.


Omstreeks 13.35 uur zag een motorrijder een scooter rijden welke geen kentekenplaat had. Nadat de motorrijder was gedraaid stak de scooter schuin over en verloor snelheid. Nadat deze het trottoir was opgereden sprongen de bestuurder en passagier van de scooter en gingen er rennend vandoor. Eén van de personen, een 17-jarige inwoner van Leeuwarden kon worden aangehouden in de Violenstraat. Deze verdachte had zich verstopt tussen geparkeerde auto’s maar kon op aanwijzen van omstanders worden aangehouden.

De tweede verdachte werd door een politiebiker aangetroffen op de Goudenregenstraat, ook deze 25-jarige inwoner van Leeuwarden werd aangehouden. De scooter bleek gestolen te zijn en beide verdachten werden ingesloten in het kader van heling.

Bij de 17-jarige verdachte werd tijdens de insluitingsfouillering 81 wikkels met vermoedelijk cocaïne aangetroffen, deze zijn in beslag genomen. Ook werd bij beide verdachten een grote hoeveelheid geld aangetroffen, ook dit is in beslag genomen voor waarheidsvinding.